משיבי דרך פורטל המערכים

תוכנית משיבי דרך פותחה ברקע הטלטלה הקיומית שכולנו עוברים וחווים. לנגד עיננו נמצאים בני הנוער, שנתלשו מהבית וחווים חוסר יציבות, חרדה ופחד במציאות של חוסר ודאות. מצב זה מייצר שיבוש בתפקודיים היומיומיים, בתפיסת העצמי וזה משפיע על מגוון רחב של בעיות: לימודיות, רגשיות וחברתיות.

אנחנו מאמינים שבידי הנוער התשובה והם הכי מבינים למה הם זקוקים. אנו מאמינים בכוחות הפנימיים שיש לכל נער ונערה לעבור את המסע הזה מתוך הכרה במשאבים החיצונים והפנימיים שיש ברשותם ומתוך ההבנה שיש להם את היכולת לפרוש כנפיים וליזום עשייה משמעותית עבור עצמם, משפחתם, הקהילה והמדינה שלהם.

מטרות

חיזוק תחושת מסוגלות, גאווה ומשמעות בבני נוער שנאלצו להתפנות מיישוביהם על ידי ביטוי הסיפור מנקודת מבטם
הטמעת תפיסת התקופה בבני הנוער כתקופה של התמודדות והתגברות.

לשם כך גיבשנו 4 אפיקי פעילות:

  • "אלבום הניצחון שלי" – אלבום דיגיטלי אישי לעבודה בקנבה:  קישור לתבנית אלבום בה תוכלו לעצב עם החניכים אלבום שלהם שאוסף את חוויות התקופה לכדי נרטיב של "מנצח" או "מוביל" ולא של "שורד" או "פליט". את האלבום ניתן לשלוח לדפוס על חוברת בגודל A4 רוחבי.
 
  • "משתבשים לטובה"- אפיק קצר טווח: 30 אתגרים ב- 30 ימים: בני נוער בהנחיית מורה/מדריך מעלים בווטסאפ/אינסטגרם/פייסבוק תמונות המשקפות עשייה חיובית שעשו במהלך המלחמה/עושים כעת ומביאות לידי ביטוי תהליכי התמודדות –התוצר של כל אתגר הוא תמונה.
 
  •  משיבי דרך – 12 מפגשים קבוצתיים – : מערכים עבור 12 מפגשים מונחים ע"י אנשי חינוך מהקהילה לבני הנוער יצירת מערכים לפעילות קבוצתית עבור בני נוער שנאלצו להתפנות מבתיהם בעקבות המלחמה , הפעילות משלבת גיבוש קבוצתי, פעילות תיקון עולם התנדבותית, התנסות צילומית ובסיום יצירת "אלבום הנצחון שלי" בו יעצבו החניכים אלבום משלהם שאוסף את חוויות התקופה לכדי נרטיב של מנצחים.
 
  • "מסע אל עצמי" – ערכת מוזיאון ניידת: הערכה מכילה 7 תחנות לסיכום שנת פעילות בצל המלחמה – העררה מוכנת וקלה לשימוש, יש להקצות מסדרון/חדר במרחב הלימודי.

משיבי דרך -מערכי מפגשים קבוצתיים

"אלבום הניצחון שלי" - אלבום דיגיטלי אישי לעבודה בקנבה

"משתבשים לטובה" 30 אתגרים ב- 30 ימים

"מסע אל עצמי"
ערכת מוזיאון ניידת

תכנון פרויקט תיקון עולם

כרטיסיות נייר הרצף

תמונות נייר הרצף 1

תמונות נייר הרצף 2

מוזמנים ומוזמנות לפנות אלינו

הרשמה לניזלטר שלנו

בואו להתעדכן על הפעילות לשנו

בואו לקרוא עוד איגרות

להתחיל מבראשית

"לקום בבוקר עם שיר חדש בלב, לשיר אותו בכח לשיר אותו בכאב לשמוע חלילים ברוח החופשית ולהתחיל מבראשית" צוותי חינוך, הדרכה וטיפול יקרים החזרה לקהילות

פתיחת שנת לימודים תשפ"ו

שותפות ושותפים לדר"ך שלום, בימים האחרונים זכינו ללוות קהילות-חינוך בימי הערכות לפתיחת שנת הלימודים ברחבי הארץ.שבנו ממסע חינוכי בכפר הנוער 'אגהוזו-שלום', עם מנהלות ומנהלים בוגרי