ברוכים הבאים למאגר התוכן של מכון חינוך “דרך כפר”

באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.

חיפוש
Loading...

מרכיב בתפיסה

חיפושים נפוצים

חיפוש

סוג החומרים במאגר

דף לימוד

מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה

סדנא

מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית

טקסט וחומרים ויזואליים

מאגר של טריגרים (טקסט/תמונה/אודיו/וידאו) שלוקטו ממקורות מגוונים שמטרתם בחינת עמדות ודיון חינוכי על סוגיות שונות (המכון אינו עומד מאחורי הגישה המובאת בטקסט או בוידאו אלא מבקש לראות בהם טריגרים מזמנים לדיון. כמו כן - זכויות היוצרים של חומרים אלו שמורות ליוצרים ולמוציאים לאור)

תכנית חינוך

דוגמאות ליישומים ולתוכניות חינוך המבטאות את תפיסת החינוך 'דרך כפר' ביום-יום החינוכי בקהילות החינוך השונות

תנאי שימוש באתר:

זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.

רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.

משל המערה- לראות שונה

תאור:

המשל המקורי נכנת על ידי אפלטון, בספר 'רפובליקה', כביקורת על הוצאתו להורג של סוקרטס על ידי הרפובליקה היוונית

משל המערה

היה היו פעם קבוצה של אסירים, אשר נכלאו במערה מינקות כאשר הם צמודים לקיר המערה כבולים ואינם יכולים לזוז, ואפילו המבט שלהם מקובע לכיוון מסויים.

אותם אסירים קיבלו מצג של צליליות על ידי מדורה גדולה שלעולם אינה כבה מאחרי קיר גדול. ואנשים מציגים להם צלליות של צורות, אנשים וכו' העשויים מחומרים שונים, ומראים להם את המציאות כפי שרוצים, והאסירים בטוחים שזו כל המציאות הקיימת.

באחד הימים מצליח להשתחרר מהכבלים אחד האסירים, והוא מתחיל לסייר במערה, ומגלה את האש, אבל אינו מצליח לראות דבר, היות והעיניים שלו התרגלו לחושך.

הוא ממשיך לטייל ומוצא את היציאה החוצה מהמערה, והוא לא מצליח להסתכל על הסביבה היות ועיניו עדיין רגילות רק לחושך של המערה. לאחר זמן מה, העיניים שלו מתרגלות לסביבה והוא מתחיל פעם ראשונה לראות את העולם, את הצבעים, פרחים עצים וכו' הוא גם מצליח להביט אל אור השמש ולהבין את המשמעות של האור בעולם. כך שהוא מצליח לראות כי העולם שונה לגמרי ממה שהוא ראה במערה.

לאחר זמן מה, הוא נזכר במערה ובאסירים אשר נמצאים שם, והוא רוצה לשחרר את שאר האסירים שגם הם יראו את העולם כפי שהוא ראה אותו. אך כאשר אותו אדם חוזר למערה, הוא בהתחלה מתקשה להתסגל לחושך, ולוקח לו זמן לכך.

לאחר זמן מה, כאשר הוא מתרגל לחושך הוא מצליח למצוא את שאר האסירים והוא מנסה להסביר להם את אשר ראה, אך אלו צוחקים ומלגלגלים עליו ואומרים לו כי אינו יודע או מבין על מה הוא מדבר והעולם והמציאות הם כפי שהם מכירים אותם, ואין שום דבר אחר. כאשר האסיר לשעבר ממשיך בתיאורים שלו, מתחילים לאיים עליו שאר האסירים כי הם יהרגו אותו אם ימשיך לספר להם שקרים ומעשיות על "עולם ומציאות שונים".

(המשל המקורי נכנת על ידי אפלטון, בספר 'רפובליקה', כביקורת על הוצאתו להורג של סוקרטס על ידי הרפובליקה היוונית)

מרכיב בתפיסה:

עוגנים בעתיד, תיקון הלב

מחבר:

המשל המקורי נכנת על ידי אפלטון, בספר 'רפובליקה', כביקורת על הוצאתו להורג של סוקרטס על ידי הרפובליקה היוונית

תאריך:

20.12.2015