באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.
מרכיב בתפיסה
חיפושים נפוצים
סוג החומרים במאגר
דף לימוד
מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה
סדנא
מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית
תנאי שימוש באתר:
זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.
רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.
זיוף של חג
יש וטרדות היום מכריחות אותנו לא לחיות את חיינו, להיגרר אחרי אחרים ולחקות אחרים, אולם החג נוצר כדי להשיבנו אל עצמנו.
ובשעה שאנו באים לקבוע את צורת חגינו, אל נתכחש לאמת שבחווייתנו, כי זיוף של חג – האם יש זיוף גדול ממנו?
הטון השליט במנגינת חיינו הנוצרים בארץ – היא השיבה למולדת, לטבע, לעבודת האדמה ולכל עבודה יוצרת. היחיד, וגם יחידים רבים מבינינו, יכולים להיות משועבדים למכונה, מנותקים מכל עבודה יוצרת וכפותים לעבודה הזרה להם ולרוחם, אולם כציבור שלם אין אנו משועבדים.
ואם אנו קובעים לחגינו תכנית, המדברת בעיקר על שעבוד למכונה ועל הפרולטריון העירוני המנותק מהכפר ומהטבע ומעבודה חופשית, הרי אנו מזייפים את אמת חיינו.
וגם זה: ציבור הפועלים בארץ – זר לו הלך הרוח של אנשים, שכיום אין להם מה לאבד. כל הפקרות, כל 'יחֵפוּת' היא ממנו והלאה. גם במשטר זה הוא בעל נכסים – נכסי משק, נכסי אירגון ותרבות. הוא נושא גם באחריות לגורל המדיני של עמו. ולכן, את הרגשותינו הסוציאליסטיות אין לבטא לא על ידי שירת מיואשים ולא על ידי אנקת מסכנים.
וטעמו של חג בין-לאומי הוא לא בצירוף נושאים מכל העמים והארצות. אם נתעמק בהווייתנו ונעלה את העיקר שבה – ממילא יהיה לעיקר זה ערך אנושי ובין-לאומי.