באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.
מרכיב בתפיסה
חיפושים נפוצים
סוג החומרים במאגר
דף לימוד
מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה
סדנא
מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית
תנאי שימוש באתר:
זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.
רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.
בין חזון למציאות בקהילה חינוכית
תאור:
דף הלימוד מביא לדיון את הזיקה שבין "חזון חינוכי" לבין יישומו בשטח. זהו אתגר מרכזי (ובמידה מסויימת אינסופי) לייצר חזון חינוכי שמיתרגם למציאות יומיומית. דף הלימוד מחדד את הנחיצות בחיבור לאידאה ומאפשר דיון כיצד מעגנים את 'רוח הדברים' בתוכניות העבודה הקהילתיות והפרטניות.
- מדוע קיים פער, ברוב המקרים, בין חזון לבין יישומו במציאות? מהיכן נובע פער זה? כיצד ניתן לצמצמו?
- היכן עדיפה הגישה הפרקטית והיכן הגישה עם "המעוף"? מה מתאים יותר לקהילה חינוכית?
- כיצד מתרגמים, בהקשר של קהילה חינוכית, תפיסה חינוכית כוללת ומופשטת, לכדי תוכניות ישימות ויומיומיות, מבלי לאבד את רוח הדברים?