ברוכים הבאים למאגר התוכן של מכון חינוך “דרך כפר”

באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.

חיפוש
Loading...

מרכיב בתפיסה

חיפושים נפוצים

חיפוש

סוג החומרים במאגר

דף לימוד

מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה

סדנא

מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית

טקסט וחומרים ויזואליים

מאגר של טריגרים (טקסט/תמונה/אודיו/וידאו) שלוקטו ממקורות מגוונים שמטרתם בחינת עמדות ודיון חינוכי על סוגיות שונות (המכון אינו עומד מאחורי הגישה המובאת בטקסט או בוידאו אלא מבקש לראות בהם טריגרים מזמנים לדיון. כמו כן - זכויות היוצרים של חומרים אלו שמורות ליוצרים ולמוציאים לאור)

תכנית חינוך

דוגמאות ליישומים ולתוכניות חינוך המבטאות את תפיסת החינוך 'דרך כפר' ביום-יום החינוכי בקהילות החינוך השונות

תנאי שימוש באתר:

זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.

רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.

תפיסת חינוך כמפת דרכים

תאור:

למה יש צורך בתפיסת חינוך? מהם הסיכויים והסיכונים במפת דרכים ובתפיסת חינוך? מי בקהילת החינוך צריך להכיר את התפיסה? איך מתאימים תפיסה לקהילה ולא קהילה לתפיסה? חשיבות ראייה רב מימדית למחנך ולמנהל

למה יש צורך בתפיסה?

אנו מבקשים לראות בתקופת ההתחנכות חלון הזדמנויות קצר בו ניתן לייצר מהפך בעולמם של המתחנכים – תהליך חינוכי משמעותי שיצליח להעבירם ממצב נתון למציאות חדשה וטובה יותר. המעבר אותו אנו מבקשים לחולל בעולמו של הילד, במסגרת זמן כה קצר ומוגבל, לפעמים נתפס כלא-פחות מפלאי. תהליך כזה לא יקרה באופן עצמאי אלא דורש תכנון מושכל ומודע, וגם אז לצערנו לא ניתן להבטיח הצלחה.

קהילות חינוך רבות לא מקדישות מספיק מחשבה למיפוי תמונת המצב של אוכלוסיית החניכים המתחדשת מידי תקופה או שאינן מקדישות מאמץ בהגדרת היעדים שאליהן היא מבקשת להצמיחם. אין כוונתנו ליעדים המצטמצמים לציוני בגרות מדידים או לאחוזי גיוס כאלה ואחרים, כי אם ליעדים הקשורים לדמותו של החניך כאדם בוגר על מכלול מאפייניו. בהיעדר הגדרה של נקודת המוצא שממנה יוצאים לדרך ונקודת הסיום אליה שואפים– בלתי אפשרי לתכנן תהליך חינוכי מושכל. 

לקריאה נוספת ומקורות ללימוד

הכנסו לדף הלימוד

לצפייה והורדת קבצים:

מחבר:

מכון חינוך דרך כפר

תאריך:

28.10.2015