ברוכים הבאים למאגר התוכן של מכון חינוך “דרך כפר”

באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.

חיפוש
Loading...

מרכיב בתפיסה

חיפושים נפוצים

חיפוש

סוג החומרים במאגר

דף לימוד

מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה

סדנא

מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית

טקסט וחומרים ויזואליים

מאגר של טריגרים (טקסט/תמונה/אודיו/וידאו) שלוקטו ממקורות מגוונים שמטרתם בחינת עמדות ודיון חינוכי על סוגיות שונות (המכון אינו עומד מאחורי הגישה המובאת בטקסט או בוידאו אלא מבקש לראות בהם טריגרים מזמנים לדיון. כמו כן - זכויות היוצרים של חומרים אלו שמורות ליוצרים ולמוציאים לאור)

תכנית חינוך

דוגמאות ליישומים ולתוכניות חינוך המבטאות את תפיסת החינוך 'דרך כפר' ביום-יום החינוכי בקהילות החינוך השונות

תנאי שימוש באתר:

זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.

רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.

זה כבר לא השם שלי

הוא כבר לא לונק

שמאי גלנדר – מזרע

איור מאת יעקב גוטרמן

מתוך: "מיטב הכזב – 90 למזרע"

פעם, עוד לפני שנים לא רבות, היה הקיבוץ מלא בצלילים של שמות אחרים. כי כמעט כל הכינויים של הוותיקים הסתיימו בסיומת הפולנית "אֶק".

איור מאת יעקב גוטרמן

וכך היה אברהם אומק.

ועוד אברהם היה טושק.

יששכר היה איז'ק.

יאיר היה יוּרק.

דב היה בנק .

זאב היה וילק.

משה היה מונייק.

מרדכי היה מייטק.

שמשון היה שימעק.

יהודה היה יולק.

וכן הלאה.

ואהרן השובב היה נעמד לפעמים בחצר וצועק: "אֶק!" וכמעט כל החברים היו מסתובבים ושואלים: מה.

אבל מעטים ידעו שגם אליעזר ספיר לא תמיד היה אליעזר. הוא היה לוֹנק. ולא סתם לונק, אלא לונק ששמו הולך לפניו. כי הוא היה מדריך בתנועה עוד בפולניה. כן כן. והיו לו חניכים שהעריצו אותו וראו בו סמל ומודל לחיקוי.

אבל יום אחד, זמן קצר לאחר שלונק עלה ארצה, הוא החליט לסלק מעצמו את כל השרידים של הפולניוּת שלו, ואת כל הסממנים הגלותיים, ולהיות ארץ-ישראלי לכל דבר. הוא החליט, ומייד פרסם ברבים:

מהיום והלאה אני לא לונק.

ומי שיקרא לי לונק – אני לא אענה לו.

אבל למחרת נסע אליעזר החדש לתל-אביב והלך לו ברחובות בהליכה ארץ-ישראלית והרגיש שהוא ממש כבר לא נראה כמו פולני, והנה בא לקראתו אחד מן החניכים שלו לשעבר, שממש באותו יום ירד מן האונייה ולא שמע חדשות ולא ידע שלונק הוא כבר אליעזר.

בדמעות של גיל רץ החניך הזה אל אליעזר, מוכן לחבקו ולנשקו.

"לונק!" קרא הבחור, והדמעות חונקות את עיניו.

אבל גיבורנו המשיך ללכת כאילו לא כלום.

"לונק!", קרא העולה החדש במשנה תוקף. וכבר כל העוברים והשבים נעצרו לראות מה קורה, כי הרגישו שיש פה איזו דרמה. אבל אליעזר המשיך ללכת כאילו לא כלום.

כי הוא כבר לא לונק.

והבחור לא זכה לחבק את לונק. עד היום הזה.

מרכיב בתפיסה:

עוגנים בעבר

תאריך:

11.11.2013