ברוכים הבאים למאגר התוכן של מכון חינוך “דרך כפר”

באתר זה תוכלו לנווט דרככם דרך מאגר החומרים אשר פותחו על-ידי המכון והקהילות הצועדות בדרך כפר. החומרים מיועדים להנחלת תפיסת 'דרך כפר' וללמידה משותפת של צוותי מחנכים, הרוצים לראות עצמם כמבוגרים משמעותיים בעולמם של החניכים. כלל החומרים שתמצאו באתר נועדו לאפשר בחינה תודעתית-רגשית והתבוננות מחודשת על המעשה החינוכי.

חיפוש
Loading...

מרכיב בתפיסה

חיפושים נפוצים

חיפוש

סוג החומרים במאגר

דף לימוד

מגוון רחב של דפי מקורות סביב סוגיות משולחנו של מחנך. הדפים מיועדים ללימוד בית-מדרשי במסגרת צוותית ומלווים במערכי הנחיה

סדנא

מגוון של מערכי סדנאות המיועדים להכשרות ולהשתלמויות של צוותי חינוך וטיפול. הסדנאות מאפשרות העמקה בתפיסת 'דרך כפר' ועיסוק בסוגיות חינוכיות יומיומיות ומלוות במתודיקה עשירה לצד חשיבה יישומית

טקסט וחומרים ויזואליים

מאגר של טריגרים (טקסט/תמונה/אודיו/וידאו) שלוקטו ממקורות מגוונים שמטרתם בחינת עמדות ודיון חינוכי על סוגיות שונות (המכון אינו עומד מאחורי הגישה המובאת בטקסט או בוידאו אלא מבקש לראות בהם טריגרים מזמנים לדיון. כמו כן - זכויות היוצרים של חומרים אלו שמורות ליוצרים ולמוציאים לאור)

תכנית חינוך

דוגמאות ליישומים ולתוכניות חינוך המבטאות את תפיסת החינוך 'דרך כפר' ביום-יום החינוכי בקהילות החינוך השונות

תנאי שימוש באתר:

זכויות היוצרים של החומרים שפותחו על-ידי מכון חינוך 'דרך כפר' שמורים לעמותת 'דרך כפר - יוזמות חינוך '.

רשאים ומוזמנים להשתמש בחומרים שפותחו בדרך כפר למטרות אישיות וחינוכיות. ניתן להשתמש בחומרי דרך כפר לצרכים מסחריים רק באישור גורם רשמי בעמותה. עם זאת, לא ניתן לשכפל, להעתיק או להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מהאתר לרבות העתקה לאתרי אינטרנט, פרסומים אלקטרוניים ופרסומי דפוס, בין מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאיננה לצורך שימוש פרטי.

ההקשר המשפחתי / דוד טנא

תאור:

דוד טנא

את הטיפול בבעיות בגיל ההתבגרות יש לעשות תוך שימוש בטיפול קונטקסט ואלי, שכן מתבגר במצוקה, כמו "כנית דוממת במכרה", הוא רמז לקיומן של בעיות במערכת. לסיטואציה זו השפעה דו-כיוונית – הקונטקסט המשפחתי משפיע על המתבגרים, והם משפיעים על הקונטקסט המשפחתי.

הוצאה מהבית היא נקודת משבר, שעשויה להפוך לנקודת אחיזה בתהליך של שינוי כוללני במשפחה. שינוי זה יתרחש, אם נדע לנצל נכון את מסגרת המעון ובמקביל את מסגרת הקהילה ולהשתמש בשתיהן לצורך הטיפול במשפחה. התרפיה המשפחתית אפקטיבית יותר, משום שהכללת בני המשפחה בתהליך הטיפולי מעידה על יחס של כבוד אליהם, בניגוד לגישה האחרת הרואה במשפחה רע הכרחי או טרחה שעלולה להפריע לטיפול.

שימוש נכון של צוות המעון בטיפול המשפחתי עשוי להקטין במידה ניכרת את התנגדות המשפחה לטיפול בילדם, ולהופכם לשותפים פעילים בתהליך השיקום. תפקידם של המטפלים להיות ערכים לסכנות הקיימות בטיפול במידה שהם ערים ליתרונות הגלומים בו.

מרכיב בתפיסה:

יצוג שלמות הורית

מחבר:

דרך כפר יוזמות חינוך

תאריך:

16.04.2013